Spletna žalna knjiga Pavla Medveščka Klančarja

 

PAVEL MEDVEŠČEK KLANČAR
8.8.1933, Gorenje polje – 22.10.2020, Nova Gorica

 

Vabljeni, da tukaj zapišete svoje misli o Pavlu in za Pavla.

 

3 komentarji

 1. Anton Perdih pravi:

  Opravil je svoje poslanstvo in sedaj nas spremlja, ko mi še opravljamo svojega.

 2. Fabio Bonini pravi:

  Pavlove zgodovinske raziskave na območju med Benečijo in Posočjem so bile za nas zelo pomembne. V času Hladne vojne je bil prisiljen svoje raziskave omejiti le na vzhodni del našega ozemlja, danes pa, zaradi njegovega navdušenja, nas spodbujajo da nadaljujemo tudi v Benečiji.

 3. Bojan Maraž pravi:

  Pavel je bil neformalni boter celovecernemu filmu v nastajanju “Spomini košate murve”

  Atribut pripoved stare murve je seveda cas, ki sega v bistveno drugacne dimenzije njegovega dojemanje, kot je to dano cloveku zato je bilo naravno vprasanje o cem naj pripoveduje ta murva. Tu je nastala vedenjska zadrega, vrzel, ki mi jo je Pavel vsaj delno zapolnil.

  Srecala sva se dvakrat ,obakrat z namenom, da pridemo do uporabnih predmetov s katerimi bi filmu ponudili fizicno konkretnost. Tako je nastala rekonstrukcija zapestnice, predmet povezan z staroverskim obicajem, da se da osebi, ki jo imas rad nekaj da jo bo varovalo pred zlimi silami.

  “vzemi vrvico, nanizaj nanjo prvi zelod, nato naredi vozel, nanizaj drugi zelod, dodaj drugi vozel in nanizaj tretji zelod. Ko koncas naredi tretji vozel. To zavezi tvoji filmski junakinji, ki jov filmu igra Teja Glažar okrog zapestja dvakrat.”

  Tako je dobil film fizicno rdeco nit zahvaljujoc vedenju Pavla Medvešcka. Verjetno ni treba veliko dodati…

  Bojan Maraž, Šempeter

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja